Roletne, grilje, komarnici

  • pvc stolarija al stolarija roletne klupice ograde vrata ostalo

Zašto ugraditi roletne?

U svojoj punudi nudimo vam raznovrsan program roletni, grilja i komarnika.

eliteAluminijumske roletne su punjene poliuretanom koji je istovremeno toplotna i zvučna izolacija. Zbog velike kvalitete i gustoće poliuretan pjene koja ispunjava aluminijumske roletne osigurava ima jedinstven dizajn i čvrstoću što omogućava maksimalne visine i širine kod ugradnje sa jednakom sigurnosti. Roletne su veoma dobro rješenje protiv ljetnih vrućina i zimskih hladnoća. Pošto najveći gubitak toplotne energije se zimi gubi kroz stakla, kada su spuštene roletne, one sa staklima stvaraju međuprostor koji onemogućava gubitak toplotne energije.

Roletne vrše zaštitu od: Sunca, hladnoće, vjetra, buke, provale, nepoželjnih pogleda, insekata, prašine itd.

Aluminijum kao materijal je otporan, lagan i ne hrđajući materijal koji u kombinaciji sa kvalitetnom ispunom od poliuretana ljeti nudi termičku zaštitu od Sunca i prekomjernog zagrijavanja prostorija, a zimi od vjetra i hladnoće. One vas štite od nepoželjnih pogleda dok se prirodno osvjetljenje prostorije može regulisati pomoću položaja roletne.

Roletne se odlikuju laganim i tihim radom, a pošto su od aluminijuma zahtijevaju minimalno održavanje uobičajnim sredstvima za čišćenje.

Proizvodimo sledeće vrste roletni:

  • • Aluminijske roletne sa pvc unutrašnjom kutijom Exte-Exakt i Exte-Elite sa i bez integrisnim komarnikom,
  • • Aluminijske roletne sa termo kutijom,
  • • Aluminijske roletne sa vanjskom aluminijskom kutijom za naknadnu ugradnju (trapezne, poluovalne i ovalne),

Materijali od kojih izrađujemo roletne i komarnike su od renomiranih grčkih proizvođača Viomal i Exte.

upravljanje

Mogućnosti upravljanja roletnama:

1. Klasično upravljanje na traku/gurtnu

Do 15 kg težine roletni može se koristiti klasično upravljanje na traku. Roletne se upravljaju jednostavno potezanjem trake koja se navija na automat.

2. Ručno upravljanje kurblom

Upravljanje roletne sa obrtanjem kurble. Kurbla se koristi kada su roletne prevelike, tj. preteške za traku, do maksimalno težine od 18 kg.

3. Motorno upravljanje prekičem

Upravljanje roletnama sa motorom je jednostavno, pritiskom na prekidač na zidu. Na jedan prekidač možemo povezati jednu ili više roletni.

4. Inteligentno upravljanje sa vremenskim satom

Na ovaj način roletne se same dižu i spuštaju u unaprijed programirano vrijeme. Ovaj način upravljanja nudi i dodatnu sigurnost vašeg doma od provalnika jer se samostalnim dizanjem i spuštanjem dobija osjećaj da je neko prisutan u kući.

5. Motorno daljinsko upravljanje

Sa daljinskim upravljačem upravljajte roletne sa ugrađenim elektromotorom spuštanjem ili dizanjem na željenu visinu. Sa jednim daljinskim možete odjednom upravljati sa jednom ili više roletni.

Motori koji se ugrađuju u roletne su malih dimenzija. Motor se stavlja u samu osovinu koja drži i direktno diže roletnu. Prednosti ovakvih sistema su što ne zauzimaju ništa više prostora nego d ugradite roletnu bez motora i nevidljivi su oku. Pomoću motora roletne je jednostavno otvoriti i zatvoriti pomoću pritiska prekidača. Ovakve roletne su sigurne za upotrebu jer koriste sigurnosne senzore i automatiku koja prepoznaje prepreke. Na motorima postoji zaštita koja spriječava bilo kakvo samostalno ulazno kretanje roletne radi spriječavanja ulaska u prostoriju i krađe.

Daljinskim upravljačem dobijate mogućnost upravljanje roletnama sa bilo kog mijesta u svojoj kući. Kućna automatizacija roletni omogućava roletne otvoriti ili zatvoriti potpuno automatski u željenom trenutku ili čak programirati više faza upravljanja roletni tokom dana.

Svi prizvodi su dostupni u različitim Ral bojama i dekoracijama drveta.

Grilje i brisoleji

Alumijumske grilje i brisoleje izrađujemo od renomiranih proizvođača profila Feal i Alumil.

griljeAluminijumske grilje (žaluzine) svojim tradicionalnim dizajnom upotpunjuju cjelokupni izgled fasade. Odlikuju se visokim tehničkim performansama i stabilnošću. Izuzetno su praktične jer su funkcionalno nezavisne od prozora. Izrađuju se u različitim oblicima i bojama.

Ugradnjom grilja sa pomičnim ili nepomičnim lamelama, obezbjeđuje se dodatna zaštita. Pomične lamele se mogu okretati ručno u željeni položaj tako da daju optimalnu zaštitu od Sunca, uz dovoljno svjetlosti ili potpuno zamračenje prostorije, zavisno od potrebe. Gdje god da se nalaze, privlače pažnju svojim tradicionalnim izgledom i elegancijom, a pri tom imaju značajnu zaštitnu funkciju.

brisoleiBrisoleji predstavljaju aluminijske konstrukcije, koje se montiraju na spoljni dio fasade. Oni obezbjeđuju ujednačeno prostiranje svjetlosti u prostorijama i onemogućavaju akumulaciju toplote.

Aluminijumske lamele mogu biti različite širine, mogu se postavljati u različitim razmacima vertikalno ili horizontalno i kao i pod raznim uglovima (standardno 25°, 30° i 45°). Nosači lamela takođe mogu biti postavljeni vertikalno ili horizontalno. Lamele se najčešće izrađuju kao fiksne, ali mogu biti i pokretne. Brisoleji se uglavnom fiksiraju na fasadi. Stvaraju osjećaj prijatnosti unutar prostora, a spoljašnjosti zgrade daju arhitektonski značaj.

Najčešće se ugrađuju na industrijskim i poslovnim objektima, ali se takođe izvrsno uklapaju u stambene objekte moderne arhitekture.

Komarnici

Aluminijumski komarnici spadaju u tradicionalni način zaštite prozora ili vrata od insekata.

komarniciRolo komarnici se smatraju modernim trendom u oblasti zaštite unutrašnjeg prostora od insekata. Rolo mreža se kreće kroz vodilice, opremljene četkicama zbog savršenog dihtovanja, namotava se na osovinu postavljenu u aluminijumskoj horizontalnoj kutiji.

Napravljena je od kvalitetnog materijala (fiberglass) te je otporna na sve vremenske uslove i godine eksplotacije. Spuštanje i dizanje mreže je olakšano pomoću specijalne osovine sa oprugom, koja je opremljena kočnicom za još bolji hod mrežice kroz vodilice.

Izrađujemo ih u nekoliko varijanti:

Integrisani komarnik u okviru kutije od roletne (Exakt-Elite), gdje se pomoću vodilica odmotava u pravcu odmotavanja roletne (nezavisno od nje),

Fiksni komarnik koji se pomoću zakački postavlja na štok prozora. Okvir komarnika od aluminijumskog profila obezbeđuje stalnu zategnutost mrežice, u ponudi su standardno u beloj, braon, sivoj boji i imitaciji drveta. Mrežica je izrađena od staklenih vlakana prevučenih PVC-om sa niskim toplotnim stepenom razvlačenja, otpornih na kidanje i koroziju, dugotrajna je. Ovaj tip komarnika je pogodan za sve vrste prozora, a omiljen je zbog jednostavnog održavanja i manipulacije.

Apolo rolo komarnik, sa vlastitom kutijom i vodilicama,

Orion klizni komarnik u jednokrilnoj ili dvokrilnoj verziji,

Plisse komarnik bez donje vodilice

Giokonda komarnik sa donjom vodilicom,

Amerikan komarnik, koji je pogodan za verande, razne otvore. Osnovna karakteristika je odsustvo donje vodilice i zatvaranje magnetskim sistemom.